Betonske ploče

Betonske ploče iz linije „ELEGANT“ (program pranih ploča) dobijaju se naknadnom završnom obradom, pri čemu u završnom sloju u kombinaciji sa kvarcnim pijeskom sadrže i kamene frakcije...

Transportni beton

Proizvodnja transportnog betona vrši se u potpuno automatizovanoj, kompjuterski upravljanoj betonari, što omogućava podešavanja optimalnih uslova doziranja, miješanja i proizvodnju visoko kvalitetnog betona čiji kvalitet kontrolišemo u vlastitoj, savremeno opremljenoj laboratoriji i kod akreditovanih instituta.

Kameni agregati

U sastavu kompanije „BINIS“ posluje i kamenolom krečnjaka „DOBRNJA“, sa postrojenjem švedskog proizvođača „SANDVIK“.

Betonski ivičnjaci

Betonski ivičnjaci su vrlo važan element pri uređenju okoline. Namjenjeni su za završetak zemljanih staza, travnatih, popločanih ili cestovnih površina. Proizvode se tehnologijom dvoslojnog vibropresovanja, sa završnim slojem od kvarcnog pijeska.

Klijent: Binis beton

Kategorija: Vanjsko oglašavanje

Datum: Septembar 2020

U Binisovu knjigu rekorda upisan novi rekord

Najduži most na svijetu izgrađen je u Kini preko mora, dugačak je 42.5 kilometra i visok 108 metara. Za njegovu izradu ugrađeno je preko dva miliona kubika betona. Baš toliko betona proizvela je kompanija “Binis beton” iz Banjaluke. Kao što su Kinezi postali rekorderi po najvećem mostu u svijetu, tako je ova kompanija ispisala prve stranice “Binisove knjige rekorda”.

Proizvodnju betona zaokružili su na dva miliona kubika- dovoljno i za izgradnju najvećih svjetskih arhitektonskih čuda. Na primjer, za gradnju jednog od najviših nebodera u svijetu- “Burj Khalifa” u Dubaiju, utrošeno 330.000 kubika betona. To znači da bi “Binisovih”, dva miliona kubika betona bila dovoljna za čak šest takvih tornjeva.